Izvor: Radio 021, 25.Okt.2019, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekari izdavali više recepata, pa lekove prodavali na Kosovu

Policija je uhapsila pet osoba zbog sumnje da su malverzacijama sa lekarskim receptima oštetili Republički fond za zdravstveno osiguranje za 9,8 miliona dinara, saopštio je MUP.

Zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj uhapšeni su zdravstveni radnici u Domu zdravlja Preševo F.N. (43), A.B. (42) i K.A. (55) i penzionisani zdravstveni radnik R.J. (67), dok se A.M. (44), odgovornom licu u jednoj apoteci u Preševu, na teret stavlja zloupotreba položaja odgovornog lica.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Sumnja se da su zdravstveni radnici od januara 2016. do kraja 2017. godine pacijentima propisivali lekove bez izveštaja lekara specijaliste u količini većoj od dozvoljene na mesečnom nivou. Osumnjičeni F.N. je, kako se sumnja, sa tim receptima podizao lekove u apotekama u Preševu i prodavao ih na Kosovu.

Takođe, kako se sumnja, A.M. je od januara 2016. do jula 2018. godine prepravio 5.274 lekarska recepta na kojima je dopisivao veću količinu lekova nego što je propisano.

Osumnjičenima F.N. i A.M. je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, dok su A.B, R.J. i K.A već privedeni nadležnom tužilaštvu.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.