Izvor: RTS, 10.Maj.2021, 15:36

Kurtijeva vlada: Više od 100 miliona evra za bezbednosne snage

Kosovska vlada povećala je budžet za bezbednosne snage, koji će po prvi put premašiti cifru od 100 miluiona evra.
"Od sledeće godine, godišnji budžet za odbranu biće veći od 100 miliona evra", navodi se u saopštenju vladajućeg pokreta Samoopredeljenje.
Bezbednosne snage Kosova su oformljenje radi dejstovanja tokom elementarnih nepogoda. Prema zakonu iz 2018. godine, BSK će se u narednih deset godina transformisati u vojsku.
BSK trenutno broje više nešto od 2.500 aktivnih pripadnika.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Priština: Za "oružane snage" 2022. više od 100 miliona evra iz budžeta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2021

Pokret Samoopredeljenje premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, saopštio je danas da je vlada u Prištini usvojila okvir budžetskih rashoda za period od 2022. do 2024. godine, kojim se predviđa da će od sledeće godine, godišnji budžet Ministarstva odbrane, prvi put biti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.