Priština: Za oružane snage 2022. više od 100 miliona evra iz budžeta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2021, 17:00

Priština: Za "oružane snage" 2022. više od 100 miliona evra iz budžeta

Pokret Samoopredeljenje premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, saopštio je danas da je vlada u Prištini usvojila okvir budžetskih rashoda za period od 2022. do 2024. godine, kojim se predviđa da će od sledeće godine, godišnji budžet Ministarstva odbrane, prvi put biti veći od 100 miliona evra.

Samoopredeljenje je na Fejsbuku objavilo da je prioritet Kurtijeve vlade da ima oružane snage spremne da, kako navode, "zaštite državu i doprinesu globalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << miru i bezbednosti".

"Srednjoročni okvir rashoda za period 2022-2024. godine usvojen je na 10. sednici vlade, a predviđa se da će od sledeće godine, godišnji budžet Ministarstva odbrane prvi put biti veći od 100 miliona evra", navelo je Samoopredeljenje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.