Kurti se još 1991. spremao za rat protiv Srbije

Izvor: KMnovine.com, 13.Okt.2019, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti se još 1991. spremao za rat protiv Srbije

Lider separatističkog pokreta ekstremne orijentacije "Samoopredeljenje", i kandidat za ilegalnog "premijera" kosovskih separatista Aljbin Kurti, još 1999. nikada nije krio koliko mrzi Srbe.


   
Aljbin Kurti, ekstremni separatista    



 
Govorio je da se za rat protiv Srbije spremao još od 1991. godine, kaže sudija Danica Marinković, koja je u vreme kada je bila sudija Okružnog suda >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << u Prištini saslušavala Kurtija i vodila istrage protiv "najvećih favorita" prošlonedeljnih ilegalnig izbora na Kosovu i Metohiji koje je podržao režim Aleksandra Vučića kako bi pomagao stvaranje albanske države na KiM.

"Aljbin Kurti nije stigao da okrvavi ruke jer je uhapšen na vreme. Da nije, verovatno bi uspeo da organizuje mrežu gerile među Albancima u Prištini tokom rata 1999," rekla je Marinkovićeva za današnje "Večernje novosti".

Ona se priseća da joj je Kurti tokom saslušanja 2000. godine na besprekornom srpskom izdiktirao sva mesta na Kosovu i Metohiji gde se u ime štaba terorističke "Oslobodilačke vojske Kosova", kao prevodilac i savetnik Adema Demaćija, političkog "oca" tog terorističkog pokreta, sretao s predstavnicima međunarodne zajednice.

"Tvrdio je i da je kontakt sa teroristima prekinuo 1999. posle Rambujea, nezadovoljan 'mekim' pristupom Zapada prema Srbiji", navodi Danica Marinković.

Ona je upozorila i da tu izjavu Kurtija iz istražnog postupka ne treba uzimati zdravo za gotovo, jer je bilo jasno da je, kada je uhapšen 1999. godine, pokušao da uspostavi albanski terorističk mrežu u gradovima na Kosovu i Metohiji.





KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2019 ::    Hvala na interesovanju
#Kosovo, #Metohija,#Aljbin #Kurti #Izbori, #Izdaja, #Vučić, #Laž,  #Šiptari, #Albanci, #Ekstremisti, #Srbija, #Separatisti, #kmnovine,, #kmnovine,
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.