Вести:

недеља, 13. октобар 2019.

Курти се још 1991. спремао за рат против Србије

недеља, 13. октобар 2019. | КМ новине 0

Лидер сепаратистичког покрета екстремне оријентације "Самоопредељење", и кандидат за илегалног "премијера" косовских сепаратиста Аљбин Курти, још 1999. никада није крио колико мрзи Србе.

#Kosovo, #Metohija,#Aljbin #Kurti #Izbori, #Izdaja, #Vučić, #Laž,  #Šiptari, #Albanci, #Ekstremisti, #Srbija, #Separatisti, #kmnovine,
Аљбин Курти, екстремни сепаратиста



 
Говорио је да се за рат против Србије спремао још од 1991. године, каже судија Даница Маринковић, која је у време када је била судија Окружног суда у Приштини саслушавала Куртија и водила истраге против "највећих фаворита" прошлонедељних илегалниг избора на Косову и Метохији које је подржао режим Александра Вучића како би помагао стварање албанске државе на КиМ.

"Аљбин Курти није стигао да окрвави руке јер је ухапшен на време. Да није, вероватно би успео да организује мрежу гериле међу Албанцима у Приштини током рата 1999," рекла је Маринковићева за данашње "Вечерње новости".

Она се присећа да јој је Курти током саслушања 2000. године на беспрекорном српском издиктирао сва места на Косову и Метохији где се у име штаба терористичке "Ослободилачке војске Косова", као преводилац и саветник Адема Демаћија, политичког "оца" тог терористичког покрета, сретао с представницима међународне заједнице.

"Тврдио је и да је контакт са терористима прекинуо 1999. после Рамбујеа, незадовољан 'меким' приступом Запада према Србији", наводи Даница Маринковић.

Она је упозорила и да ту изјаву Куртија из истражног поступка не треба узимати здраво за готово, јер је било јасно да је, када је ухапшен 1999. године, покушао да успостави албански терористичк мрежу у градовима на Косову и Метохији.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Kosovo, #Metohija,#Aljbin #Kurti #Izbori, #Izdaja, #Vučić, #Laž,  #Šiptari, #Albanci, #Ekstremisti, #Srbija, #Separatisti, #kmnovine,, #kmnovine,

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине