Kuburović: Nećemo odustati od poternica protiv pripadnika OVK

Izvor: Beta, 11.Avg.2020, 07:54

Kuburović: Nećemo odustati od poternica protiv pripadnika OVK

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da Srbija neće nikada odustati od procesuiranja ratnih zločina koje su pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova počinili (OVK ) nad srpskim i nealbanskim stanovništom na Kosovu '90-tih godina."Postupci koji se vode pred srpskim sudovima pokrenuti su na osnovu materijalnih dokaza, tako da ne postoji nikakvo pravno obrazloženje i razlozi da se odustane od poternice za osvedočenim zločincima", rekala je Kuburović za Večernje novosti, povodom zahteva iz Prištine da Beograd povuče poternice za pripadnicima OVK.Prema njenim rečima "Srbija je i pred Haškim tribunalom i pred Savetom bezbednosti UN pružila neoborive dokaze o borbi protiv ratnih zločinaca i dala najveći doprinos uspostavljanju vladavine prava u regionu", a da "privremene institucije u Prištini nisu ni prve ni jedine kojima principijelna pozicija Srbije smeta".Kuburović je ocenila da pokušaj usvajanja zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK predstavlja "očajnički čin odbijanja suočavanja sa istinom da je to bila teroristička zločinačka organizacija", takodje i da je "pokušaj zastrašivanja i gušenja svake zdrave misli i glasa naroda, ne samo Srba koji žive na Kosovu, već svih gradjana bez obzira na etničku pripadnost".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kuburović: Nećemo odustati od poternica protiv pripadnika OVK

Izvor: Danas, 11.Avg.2020

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da Srbija neće nikada odustati od procesuiranja ratnih zločina koje su pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova počinili (OVK ) nad srpskim i nealbanskim stanovništom na Kosovu '90-tih godina.

Nastavak na Danas...

Kuburović: Beograd neće odustati od procesuiranja zločina OVK

Izvor: Press, 11.Avg.2020

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je da Srbija nikada neće odustati od procesuiranja ratnih zločina koje su pripadnici terorističke OVK počinili nad srpskim i nealbanskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji. . ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.