Kuburović: Beograd neće odustati od procesuiranja zločina OVK

Izvor: Press, 11.Avg.2020, 11:19

Kuburović: Beograd neće odustati od procesuiranja zločina OVK

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je da Srbija nikada neće odustati od procesuiranja ratnih zločina koje su pripadnici terorističke OVK počinili nad srpskim i nealbanskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji.
Foto:blic
Povodom zahteva iz Prištine da Beograd povuče poternice za pripadnicima "OVK", Kuburovićeva je navela da su postupci koji se vode pred srpskim sudovima pokrenuti >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << na osnovu materijalnih dokaza, tako da ne postoji nikakvo pravno obrazloženje i razlozi da se odustane od poternice za osvedočenim zločincima.
- Privremene institucije u Prištini nisu jedine kojima principijelna pozicija Srbije smeta - istakla je ona.

Kuburovićeva je za "Večernje novosti" rekla da je Srbija i pred Haškim tribunalom i pred Savetom bezbednosti UN pružila neoborive dokaze o svojoj borbi protiv ratnih zločina i dala najveći doprinos uspostavljanju vladavine prava u regionu.
Ona je ocenila da pokušaj usvajanja zakona o vrednostima "OVK" predstavlja očajnički čin odbijanja suočavanja sa istinom da je to bila teroristička zločinačka organizacija, te da to predstavlja i pokušaj zastrašivanja i gušenja svake zdrave misli i glasa naroda ne samo Srba na Kosovu i Metohiji, već i svih građana.

- Ovo je još jedan dokaz da građanima na Kosovu niko ne garantuje slobodu - ni institucije te takozvane države Kosovo, a kamoli međunarodna zajednica - navela je Kuburovićeva.
Ona je dodala da doživljava krah svaki pokušaj izgradnje prava od prištinskih institucija.
- Jer, kada bi istina i pravda izašle na videlo, urušila bi se lažna slika o takozvanoj državi Kosovo, koja, između ostalog, počiva na kostima 1.300 pronađenih, ali i dalje neidentifikovanih srpskih žrtava - rekla je ministar pravde Srbije Nela Kuburović.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Kuburović: Nećemo odustati od gonjenja zločinaca iz tzv. OVK

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2020

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da Srbija neće nikada odustati od procesuiranja ratnih zločina, koje su pripadnici tzv. OVK počinili nad srpskim i nealbanskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji tokom devedesetih godina..."Postupci koji se vode pred srpskim sudovima pokrenuti su na osnovu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.