Kriminalni čin: SAD osudile paljenje srpske kuće na KiM

Izvor: B92, 11.Jul.2023, 22:33

"Kriminalni čin": SAD osudile paljenje srpske kuće na KiM

Ambasador SAD na Kosovu Džefri Hovenijer obišao je danas kuću porodice Jozić u selu Verić, kod Istoka, koja je zapaljena, i osudio podmetanje požara.

On je naveo da se time obeshrabruje povratak ove porodice.

"U ovom domu je podmetnut požar. Posetio sam ga da se sam uverim, uz dozvolu porodice, koja je nameravala da se vrati na svoje imanje", napisao je Hovenijer na Tviteru.

"Osuđujemo ovaj kriminalni čin, i okrećemo se kosovskim vlastima da identifikuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << počionioce kako bi odgovarali za svoje postupke. Cenimo dosadašnji odgovor vlasti Kosova, kao način podrške porodici", rekao je Hovenijer, preneo je Tanjug., poručio je Hovenijer.

On je pozvao kosovske vlasti da što pre pronđu odgovorne za podmetanje požara u kući Jozića.

Kuća porodice Jozić zapaljena je pre dve noći.

Slađan Jozić, jedan od članova te povratničke porodice, rekao je da je u petak preuzeo ključeve novog doma, ali da je kuća sada potpuno uništena i da se njegova porodica trenutno ne oseća bezbedno da bi se vratila, iako želja i dalje postoji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američki ambasador sa zgarišta zapaljene srpske kuće na Kosovu zatražio procesuiranje odgovornih

Izvor: Danas, 12.Jul.2023, 10:12

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Prištini Džef Hovenijer osudio paljenje kuće srpske povratničke porodice Jozić na Kosovu i Metohiji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.