Izvor: S media, 01.Dec.2012, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Sprečiti uspostavljanje granice sa Kosovom

Istakavši da je granica "u svakom smislu pitanje svih pitanja" i da je ovoj vlasti je "palo u teret da se sa njim ponese", predsednik D S S Vojislav Koštunica je rekao da ako vlast uspostavi granicu sa Kosovom, onda više nije potrebna nikakva platforma.

"Snažno se zalažem da Srbija uputi zahtev Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija da se obustave pregovori pod nadzorom Brisela i da se pregovori vrate pod pun mandat Saveta bezbednosti, jer je tako i određeno Rezolucijom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << 1244", rekao je Koštunica u intervjuu za list "Danas".

Koštunica je podsetio da je D S S podnela zahtev za ocenu ustavnosti svih uredbi koje su proistekle iz briselskih sporazuma, uključucjući onaj o integrisanom upravljanju prelazima, i naglasio da je na Ustavnom sudu sada "najveća, odnosno istorijska odgovornost".

"Očekujem da Ustavni sud bude na visini odgovornosti koju ima i da se pre uspostavljanja granice izjasni o zahtevu za privremenom merom zabrane primene ovih uredbi. Predsednik Srbija ima svoju odgovornost za poštovanje Ustava, a granica je isključivo pitanje Ustava", rekao je on.

Što se tiče odluke Haškog tribunala da oslobodi Ramuša Haradinaja, Koštunica je rekao da je na delu "sveobuhvatni i osmišljen nasrtaj zapadnih sila na Srbiju".

"Haški tribunal je samo jedna važna poluga u tom napadu na Srbiju i njene državne i nacionalne interese. Srbija je ugrožena, ugrožena je njena teritorija, njen identitet, njen ustavni poredak, njena ekonomija i njena moralna vertikala na kojoj počiva", kazao je on.

Koštunica je dodao ta se "ovaj sveopšti napad na Srbiju prikriva preko navodnih dobitaka koje donose evropske integracije" i "ukoliko država i celo društvo ne pronađu pravi odgovor na ovu opasnost, preti nam težak nacionalni i državni poraz".

(S media/Danas, Foto: Beta)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Vojislav Koštunica

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.