Kosovski poslanici ćute o specijalnom sudu, nemaju stav

Izvor: Vesti-online.com, 07.Apr.2014, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovski poslanici ćute o specijalnom sudu, nemaju stav

Šef poslaničke grupe vladajuće Demokratske partije Kosova Adem Grabovci rekao je da se pregovara o formiranju Specijalnog suda za zločine OVK i da je u interesu Kosova da se to završi što pre i u Skupštini Kosova, prenose prištinski mediji.

Albanci ne daju svoje "heroje"

 

Međutim, Grabovci nije mogao da potvrdi da li će ta tema biti na ovonedeljnoj sednici Skupštine Kosova, posto ona još nije dobila nijedan dokument o tome.

  >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Koha ditore tvrdi da Vlada traži da sadašnji saziv Skupštine po svaku cenu formira specijalni sud za navodne ratne zločine OVK kako bi se izbeglo formiranje suda odlukom Saveta bezbednosti UN.

 

Premijer Hašim Tači izbegava javne komentare o specijalnom sudu dok nastoji da obezbedi formiranje suda odlukom Skupštine Kosova, piše taj dnevnik. Na to je posebno uticala poseta direktora u državnom sekretarijatu SAD za Centralnu i Jugoistočnu Evropu, Džonata Mura.

 

Osim Pokreta Samoopredeljenja, ostale partije nemaju stav u vezi s formiranjem tribunala. Šef poslaničke grupe DPK Adem Grabovci je za Kohu Ditore izjavio da su vođeni razgovori o osnivanju Specijalnog suda i da je u interesu Kosova da se taj proces što pre završi u Skupštini Kosova.

 

Pročitajte još:

 

* Frka među Albancima zbog Specijalnog suda za ratne zločine

* Zločine nad Srbima neće istraživati Albanci

* Kakve li ironije, Haradinaj jedini za Specijalni sud na KiM
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.