Kosovski mediji: Haradinaj obećao poseban zakon za Mitrovicu

Izvor: Beta, 29.Sep.2019, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovski mediji: Haradinaj obećao poseban zakon za Mitrovicu

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj obećao je da će Mitrovica dobiti poseban zakon baš kao i Priština i Obilić, objavio je Zeri, a prenosi KoSSev.Navodi se da je ovo obećanje Haradinaj dao prvi put u Mitrovici, na skupu pred gradjanima tog grada.On je rekao da Mitrovica, poput Prištine kao glavnog grada i Obilića – industrijskog za proizvodnju električne energije, takodje ima svoje specifičnosti, te zaslužuje zakon."Vidite, postoje dve specifičnosti. Specifičnosti su osetljivost nedavnih dogadjanja, nazivam ih malo težim, osetljivim – teritorijalna celovitost i pod dva – da li znate da Obilić uzima novac direktno zbog činjenice da ugalj koji se izvlači u Obiliću proizvodi energiju, dakle, jedan procenat ide opštini. Mi možemo da priuštimo da jedan procenat profita Trepče ne šaljemo u državni budžet, već da ostavimo opštini Mitrovica", istakao je Haradinaj.On je dodao da dvojica kandidata za premijera koji dolaze iz Mitrovice, Kadri Veselji iz Demokratske starnke Kosova (PDK) i Vjosa Osmani iz LDK, nikada nisu razmišljali da to urade za svoj grad."Dva kandidata koja kažu da su iz Mitrovice, nikada nisu razmišljala o Zakonu o Mitrovici. A ono što vam ovde kažu je 'kada je PDK dobro, Mitrovica je dobro'. Koliko je bila dobra PDK, upropašćena je Mitrovica. Zato ...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Kosovski mediji: Haradinaj obećao poseban zakon za Mitrovicu

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Sep.2019

PRIŠTINA - Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj obećao je da će Mitrovica dobiti poseban zakon baš kao i Priština i Obilić, objavio je Zeri a prenosi KoSSev.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.