Kosovski Albanci demonstrirali u Beču, traže oslobađanje Haradinaja

Izvor: Blic, 11.Jan.2017, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovski Albanci demonstrirali u Beču, traže oslobađanje Haradinaja

Ispred spomenika palim ruskim borcima u Beču danas su kosovski Albanci održali demonstracije podrške Ramušu Haradinaju, koji je pre nekoliko dana po nalogu Srbije uhapšen u Francuskoj.

Oko 300 Albanaca učestvovalo je na protestu koji je prijavio Sali Tolaj, predstavnik Alijanse za budućnost Kosova, čiji je lider Haradinaj.

Nakon sat vremena uzvikivanja parola protiv Srbije i poziva da se oslobodi Haradinaj, predstavnici okupljenih predali su peticiju Ambasadi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Francuske, od koje zahtevaju da se Haradinaj pusti na slobodu.

Tokom demonstracija austrijska policija je posebno obezbedjivala zgradu u kojoj se nalazi Ambasada Srbije u Beču, a koja se nalazi nedaleko od mesta okupljanja kosovskih Albanaca.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protesti zbog Haradinaja, Albanci predali peticiju za njegovo puštanje na slobodu! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 11.Jan.2017

"Ako se dogodi da Francuska oslobodi Haradinaja možemo očekivati radikalizaciju i protesta i drugih aktivnosti", kaže profesor Tomić nakon protesta koje su organizovali kosovski Albanci u Briselu i Tirani...Ispred spomenika palim ruskim borcima u Beču danas posle podne su kosovski Albanci održali...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.