Kosovska policija na granici sa Crnom Gorom

Izvor: Studio B, 03.Sep.2011, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska policija na granici sa Crnom Gorom

Međunarodne snage Kfora na Kosovu i Metohiji predale su komandu na administrativnoj granici sa Crnom Gorom kosovskoj policiji.

Zvanična ceremonija potpisivanja sporazuma o primopredaji čitave granice sa Crnom Gorom održana je u Kforovom vojnom kampu "Vijađo Italija" u Peći.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi istakao je da granična policija Kosova ima potencijal da nadgleda granicu za koju je nadležna.

"Očekujem dobru saradnju sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << crnogorskom policijom i povećanje borbe protiv sverca i svake vrste kriminala, a i sloboda kretanja trebalo bi da se liberalizuje", rekao je Redžepi nakon ceremonije.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Ivan Brajović rekao je da su pregovori o lokaciji otvaranja graničnog prelaza između Kosova i Crne Gore već počeli i da ne očekuje probleme kada je u pitanju demarkacija granice, čija je dužina između 75, 6 i 80 kilometara.

"Crna Gora posvećena je dobrosusedskim odnosima i nema pretenzije prema nikome, ali neće dozvoliti pretenzije ni prema Crnoj Gori, a vlade Crne Gore i Kosova učiniće sve kako bi se sprečio šverc na granici", naveo je Brajović.

Komadant Kfora Erhard Biler najavio je da će ubrzo početi proces demarkacije granice i da taj proces zahteva učešće i Kosova i Crne Gore.

Kosovska policija prethodno je preuzela kontrolu na granicama sa Albanijom i Makedonijom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.