Pojačano prisustvo KFOR-a u Zubinom Potoku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2011, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačano prisustvo KFOR-a u Zubinom Potoku

ZUBIN POTOK -

Kfor je potvrdio danas da je u regionu Zubinog Potoka pojačao prisustvo, kako bi istražitelji i pripadnici Euleks policije mogli da obavljaju dužnost i obezbede sigurno i mirno okruženje.

Ta podrška je usmerena na istragu vezanu za ubistvo pripadnika kosovske policije 26. jula u okolini Zubinog Potoka, navedeno je u saopštenju Kfora.

Već treći dan Kfor podržava Euleks u istrazi u vezi sa kriminalnim radnjama koje su izvršene u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << proteklih nekoliko nedelja, kao i u potrazi za osumnjičenima koji se terete da su učestvovali u tim radnjama.

"Vojnici će zaštiti miroljubivo stanovništvo od počinilaca ovih kriminalnih radnji i od radikalnih elemenata koji su odgovorni za izazivanje nereda", kaže se u saopštenju.

Potraga će se nastaviti sve dok odgovorna lica ne budu izvedena pred lice pravde i time osigura vladavina prava na Kosovu, precizira se u saopštenju.

Euleks policija je uz podršku Kfora na području Zubinog Potoka u protekla dva dana pretresla nekoliko objekata koji su u privatnom vlasništvu u potrazi za osumnjičenim licima koja su učestvovala u ubistvu kosovskog policajca Envera Zumberija.

Policija je zaplenila određeni dokazni materijal sa nekoliko lokacija koje su bile predmet istrage u Zubinom Potoku.

Za sada niko od Srba iz ove opštine sa severa Kosova nije pritvoren, zbog ubistva Zumberija.

Vojnici Kfora mogu se videti na nekoliko lokacija u opštini Zubin Potok, uključujući sporedne ali i glavni magistralni put koji prolazi kroz ovu varošicu na severu pokrajine.

Vojnici vrše kontrolu vozila i putnika na saobraćajnicama u opštini Zubin Potok.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kfor pozvao Srbe sa severa KiM na saradnju

Izvor: Blic, 02.Sep.2011

PRIŠTINA - Kfor je pozvao Srbe na severu Kosova na saradnju i zatražio da međunarodne snage bezbednosti informišu o kretanju navodih ubica i kriminalaca...Pripadnici Kfora pojačali su prisustvo u selu Zupče i u Zubinom Potoku zbog istrage o nedavnim navodnim kriminalnim aktivnostima na severu Kosova...

Nastavak na Blic...

Pojačano prisustvo Kfora

Izvor: RTS, 02.Sep.2011

U regionu Zubinog Potoka, pojačano je prisustvo Kfora, kao podrška Euleksu koji istražuje ubistvo pripadnika kosovske policije. Niko od Srba iz te opštine, za sada, nije pritvoren...Euleks policija, koja sprovodi istragu u opštini Zubin Potok, u vezi sa kriminalnim radnjama izvršenim poslednjih...

Nastavak na RTS...

Kfor predaje KPS-u administrativnu granicu sa Crnom Gorom

Izvor: S media, 03.Sep.2011, 09:25

KFOR danas predaje granicu sa Crnom Gorom kosovskoj policiji. Komandant Kfora, general major Erhard Biler, prisustvovaće toj ceremoniji zajedno sa ministrima policije Kosova i Crne Gore, šefom misije Euleks i direktorom pogranično-administrativne policije KPS-a. ..Međunarodne snage Kfora na Kosovu...

Nastavak na S media...

KFOR POJAČAO PRISUSTVO U ZUBINOM POTOKU

Izvor: Kurir, 03.Sep.2011

ZUBIN POTOK - Kfor je potvrdio da je u regionu Zubinog Potoka pojačao prisustvo kako bi istražitelji i pripadnici Euleks policije mogli da obavljaju dužnost i obezbede sigurno i mirno okruženje...Ta podrška je usmerena na istragu vezanu za ubistvo pripadnika kosovske policije 26. jula u okolini...

Nastavak na Kurir...

Kosovska policija na granici sa Crnom Gorom

Izvor: Studio B, 03.Sep.2011

Međunarodne snage Kfora na Kosovu i Metohiji predale su komandu na administrativnoj granici sa Crnom Gorom kosovskoj policiji...Zvanična ceremonija potpisivanja sporazuma o primopredaji čitave granice sa Crnom Gorom održana je u Kforovom vojnom kampu "Vijađo Italija" u Peći...Kosovski ministar...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.