Kfor pojačao prisustvo u Zubinom Potoku

Izvor: Blic, 03.Sep.2011, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor pojačao prisustvo u Zubinom Potoku

Kfor je potvrdio da je u regionu Zubinog Potoka pojačao prisustvo kako bi istražitelji i pripadnici Euleks policije mogli da obavljaju dužnost i obezbede sigurno i mirno okruženje.

Ta podrška je usmerena na istragu vezanu za ubistvo pripadnika kosovske policije 26. jula u okolini Zubinog Potoka, navedeno je u saopštenju Kfora.

Već nekoliko dana Kfor podržava Euleks u istrazi u vezi sa kriminalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << radnjama koje su izvršene u proteklih nekoliko nedelja, kao i u potrazi za osumnjičenima koji se terete da su učestvovali u tim radnjama, navedeno je dalje u jučerašnjem saopštenju.

"Vojnici će zaštiti miroljubivo stanovništvo od počinilaca ovih kriminalnih radnji i od radikalnih elemenata koji su odgovorni za izazivanje nereda", kaže se u saopštenju.

Potraga će se nastaviti sve dok odgovorna lica ne budu izvedena pred lice pravde i time osigura vladavina prava na Kosovu, precizira se u saopštenju.

Euleks policija je uz podršku Kfora na području Zubinog Potoka u protekla dva dana pretresla nekoliko objekata koji su u privatnom vlasništvu u potrazi za osumnjičenim licima koja su učestvovala u ubistvu kosovskog policajca Envera Zumberija.

Policija je zaplenila odredjeni dokazni materijal sa nekoliko lokacija koje su bile predmet istrage u Zubinom Potoku.

Za sada niko od Srba iz ove opštine sa severa Kosova nije pritvoren zbog ubistva Zumberija.

Povezane vesti: Ispovest Srbina koga juri Euleks: Predao bih se da ne znam da traže žrtvenog jarca Kfor pozvao Srbe sa severa KiM na saradnju Kfor nije dozvolio povratak odbornicima na Kosmet NATO odustao od smanjenja broja vojnika na Kosovu Dačić: Zašto na Kosovu ne bi bili i Rusi?
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.