Kosovska Mitrovica jutros bez dnevnih novina, zalihe mleka još traju

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Nov.2018, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska Mitrovica jutros bez dnevnih novina, zalihe mleka još traju

Dnevna štampa ali ni mleko iz centralne Srbije danas nisu stigli u Kosovsku Mitrovicu, što je prva posledica odluke kosovske vlade da poveća carinske takse sa 10 na 100 odsto, prenosi portal Košev.

Taj portal navodi da zbog povećanja carinske takse dnevna štampa nije ni ulazila na Kosovo, zbog čega su rafovi kioska prazni i na njima se prodaje samo periodična štampa.

Kad je reč o mleku, u mitrovičkim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prodavnicama navode da se još može pronaći mleko po staroj ceni, ali da je reč o zalihama.

"Od juče se na prelazima nalaze kamioni distributera sa mlečnim proizvodima 'Imlek', 'Granice', 'Milkop-Raška', 'Golija', 'Finagro'. Za to vreme, inspektori na jugu uklanjaju sve proizvode iz Srbije koji na deklaracijama imaju oznake 'Kosovo i Metohija' i 'Kosovo/UNMIK', a pojedini kosovski mediji javili su i da se u Kačaniku spaljuju srpski proizvodi", dodao je taj portal.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.