Kosovo vraćeno na agendu Saveta bezbednosti UN

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2018, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo "vraćeno" na agendu Saveta bezbednosti UN

Kosovo i Metohija je "vraćeno" na agendu Saveta bezbednosti UN, a prva naredna sednica na kojoj će biti razmotren izveštaj o stanju u južnoj srpskoj pokrajini zakazana je za 14. novembar.

To je za Tanjug potvrdio ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

"Usvojen je program rada SB za novembar, gde je sednica o KiM ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vraćena na dnevni red i zakazana za 14. novembar", rekao je Dačić.

On je objasnio da su neke zemlje i dalje tražile da Kosovo ne bude na dnevnom redu SB UN, ali nisu tražile i glasanje o tome, već su odluku prepustile predsedavajućem.

"Želim da se zahvalim Kini na izuzetno važnoj podršci da Kosovo bude ponovo na dnevnom redu SB, kao i Rusiji i drugim članicama SB, koje su podržale taj predlog", rekao je Dačić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovo vraćeno na agendu SB, "zahvalnost Rusiji i Kini"

Izvor: B92, 01.Nov.2018

pitanje Kosova i Metohije je vraćeno na agendu Saveta bezbednosti UN...Prva naredna sednica na kojoj će biti razmotren izveštaj o stanju u južnoj srpskoj pokrajini zakazana je za 14. novembar...To je za Tanjug potvrdio ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić..."Usvojen je program rada SB za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.