Kosovo se oglušilo o pravila FIFA, na dresovima istaknut grb Saveza!

Izvor: Sportski Žurnal, 05.Mar.2014, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo se oglušilo o pravila FIFA, na dresovima istaknut grb Saveza!

Kosovo je dobilo priliku da odigra prvi meč u istoriji, uz dozvolu FIFA i saglasnost FSS.
(FOTO: AP)
Ipak, reprezentaciji ove nepriznate države je dozvoljeno da meč sa Haitijem odigra bez isticanja nacionalnih simbola, a to uključuje i grb FS Kosova.
Selekcija južne srpske pokrajine se oglušila o ovo pravilo i na meč u Kosovskoj Mitrovici istrčala u dresovima na kojima stoji zvaničan grb saveza!
Ostaje da se vidi da li će čelnici FIFA odreagovati na ovaj „gaf“ Fudbalskog saveza Kosova…
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠIPTARSKA PROVOKACIJA: Stavili grb Kosova na dres, čeka se FIFA

Izvor: Kurir, 05.Mar.2014

Suprotno dogovoru sa Fudbalskim savezom Srbije i UEFOM da može da igra samo bez obeležja, ekipa samozvane države na dresovima protiv Haitija imala grb Saveza..Fudbalskoj reprezentaciji samoproklamovanog Kosova je dozvoljeno da prijateljski meč sa Haitijem (0:0) odigra bez isticanja nacionalnih simbola,...

Nastavak na Kurir...

FSS GRMI: Ko je dozvolio grb Kosova na dresovima igrača!?

Izvor: Telegraf.rs, 06.Mar.2014, 21:55

Fudbal je u Kosovskoj Mitrovici bio u sasvim drugom planu, a predstava je iskorišćena kao direktan akt napada na Republiku Srbiju, naše građane, simbole i državnost, navodi se u saopštenju fudbalskog saveza

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.