Kosovo ispunilo uslove za viznu liberalizaciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2019, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo ispunilo uslove za viznu liberalizaciju

Kancelarija Evropske unije (EU) na Kosovu saopštila je da je Kosovo ispunilo sve uslove za dobijanje vizne liberalizacije i, iako je na državama članicama EU konačna odluka, visoka predstavnica Federika Mogerini je na sastanku u Helsinkiju je ocenila da je došlo vreme da se odluči o ukidanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << viza za građane Kosova, prenosi Zeri.

Kancelarija EU je, odgovarajući na upit lista o ukidanju viza, saopštila i da je Mogerini iznela uverenje da je vreme da stanovnici Kosova dobiju viznu liberalizacijau.

U isto vreme, dodaje se u odgovoru, važno je da Kosovo pokaže kontinuirane napore u poštovanju vladavine zakona, kontroli migracija i bezbednosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Federika Mogerini ukida vize Kosovu?

Izvor: B92, 16.Sep.2019

Priština -- Visoka predstavnica EU Federika Mogerini na sastanku u Helsinkiju ocenila da je došlo vreme da se odluči o ukidanju viza za građane Kosova...U saopštenju Kancelarije EU na Kosovu, koje je objavio Zeri, a preneo portal Kosovo onlajn, dodaje se i da je Mogerinijeva rekla da je odluka o...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.