Kosovo i Srbija da se ugledaju na Makedoniju i Grčku

Izvor: B92, 13.Jan.2019, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kosovo i Srbija da se ugledaju na Makedoniju i Grčku"

Makedonski vicepremijer za evropska pitanja Bujar Osmani pozvao je Kosovo i Srbiju da po primeru Makedonije i Grčke otvore i prošire svoje političke vidike.

On je pozvao i da se stvore mogućnost za politički kompromis.

On je istakao da uspeh Makedonije i Grčke da zatvaraju otovrena pitanja i uspeh Prespanskog dogovra (o rešavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << višedecenijskog spora oko imena) "predstavlja podsticaj i predstavlja primer i simbol optimizma za ostale zemlje Zapadnog Balkana kako se grade dobri odnosi sa susedima i zatvaraju otvorena pitanja kroz kompromis, razgovor i pozitivan pristup".

"Želim ovu poruku ohrabrenja da pošaljem najviše do naših suseda Kosova i Srbije. Poruka je da i oni otvore i prošire svoje političke vidike i da stvore mogućnost za politički kompromis koji će da predstavlja uspeh i za ceo region", rekao je Osmani na konferenciji za novinare u Vladi Makedonije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Osmani pozvao Beograd i Prištinu da se ugledaju na Makedoniju i Grčku

Izvor: Blic, 13.Jan.2019

Makedonski vicepremijer zadužen za evropske poslove Bujar Osmani pozvao je danas Beograd i Prištinu da "prošire svoje političke vidike", po ugledu na Makedoniju i Grčku.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.