Kosovo će rezolucijom podržati Natašu Kandić?!

Izvor: Vesti-online.com, 02.Feb.2018, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo će rezolucijom podržati Natašu Kandić?!

Pisac i publicista Veton Suroi predložio Skupštini Kosova da izglasa Rezoluciju koja bi podržala kandidaturu Nataše Kandić i FHP-a za Nobelovu nagradu za mir.

Suroi, u objavi na Fejsbuku, opravdava ovaj predlog velikim poslom koji su Kandić i njena organizacija uradili u dokumentovanju ratnih zločina u bivšoj Jugoslaviji i ratnih zločina Srbije na Kosovu, preneo je portal KoSSev pisanje prištinske "Koha ditore".

Fond za humanitarno pravo, koji je osnovala >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Nataša Kandić, danas je jedina pouzdana institucija koja dokumentuje rat na Kosovu i zločine počinjene na njemu, napisao je Suroi.

On je naveo i da je "tokom godina raspada bivše Jugoslavije, glas Nataše Kandić bio jasan u usamljenosti i sopstvenoj hrabrosti protiv srpskog fašizma i fašizma drugih".

"Predlažem da Skupština, uz saglasnost svih parlamentarnih grupa, glasa o Rezoluciji za kandidaturu Nataše Kandić i FHP-a za Nobelovu nagradu za mir 2018. Ovim bi ukazali poštovanje ne samo radu FHP-u i Nataši Kandić koji je toliko važan za Kosovo i sve njegove građane, nego i ideji koja je više nego neophodna za Kosovo i ceo region - pomirenja naroda i građana kroz suočavanje sa prošlošću", zaključio je Suroi.

Podsetimo, dvojica američkih kongresmena nominovali su Natašu Kandić i Fond za humanitarno pravo za Nobelovu nagradu za mir 2018. godine, preneo je Glas Amerike.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.