Košarac: BiH nikada neće priznati nezavisnost tzv. Kosova

Izvor: B92, 28.Sep.2023, 16:52

Košarac: "BiH nikada neće priznati nezavisnost tzv. Kosova"

Zamenik predsedavajućeg Saveta ministara i član Predsedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je danas da BiH neće priznati nezavisnost tzv. Kosova.

Košarac je to poručio tokom radne posete Beogradu, gde se sastao sa ambasadorom BiH u Srbiji Aleksandrom Vranješom.

"Kada su u pitanju poslednja dešavanja u Banjskoj, apsolutno je neprihvatljivo da pojedine političke strukture iz FBiH pokušavaju da okarakterišu srpski narod kao teroristički. To nije zvaničan stav >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << BiH, već totalno zla, podla i tendenciozna namera pojedinaca iz FBiH. Za BiH su Kurtijeve snage teroristi, jer BiH formalno pravno nije i neće priznati nezavisnost Kosova. U skladu sa Rezolucijom 1244, priznajemo isključivo zvanične snage Republike Srbije", napisao je Košarac na svom Instagram profilu.

On je naglasio da je Srbija prijateljska zemlja, sa kojom su Srbi iz Republike Srpske neguju bratsku povezanost.

"Nažalost, u FBiH i dalje stanuju predrasude, iako je politika Srbije bezbroj puta pokazala senzibilitet i jednako pomogla i Srpskoj i FBiH", naveo je Košarac.

Na sastanku sa ambasadorom Vranješom razgovarano je i o šansama za privrednike u okviru Otvorenog Balkana, unapređenju ekonomske saradnje sa Srbijom, koja je najznačajniji spoljnotrgovinski partner BiH u okviru CEFTA-e.

"Informisao sam ambasadora Vranješa o zastoju važnih infrastrukturnih projekata, poput istočne gasne interkonekcije, zbog političkih blokada iz FBiH", dodao je Košarac.

Zajednička ocena je da je od velikog značaja činjenica da će Srbija biti domaćin Ekspo 2027, te da će ovo biti odlična prilika za promociju privrede Srpske i FBiH.

Košarac je danas takođe posetio i Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu, gde je sa šefom Predstavništva Mlađenom Cicovićem razgovarao o proteklim aktivnostima posvećenim srpskom identitetu, nacionalnom jedinstvu i promociji srpskog jezika, pisma, istorije i tradicije.

"Predstavništvo Srpske u Beogradu aktivno radi na promociji vrednosti Republike Srpske i njenih demokratskih kapacitet, te ima veliku i prepoznatljivu ulogu u dodatnom povezivanju i jačanju bratskih veza sa Srbijom", poručio je, između ostalog, Košarac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.