Konuzin: Vojna agresija trasirala put separatizmu Kosova

Izvor: Blic, 23.Mar.2012, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konuzin: Vojna agresija trasirala put separatizmu Kosova

Beograd - Bombardovanje SRJ urađeno je protiv svih odredbi međunarodnog prava i rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, rečeno je na današnjem skupu organizovanom u Beogradu povodom 13 godišnjice od bombardovanja .

Na skupu "Kosovo i Metohija - 13 godina posle NATO agresije", ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin rekao je da je "vojna agresija NATO protiv tadašnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << SRJ trasirala put separatizmu Kosova".

On je naveo i da nisu slučajno tadasnji pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova "a danas visoki funkcioneri samoproglašene kosovske države javno govorili kako se NATO bori na njihovoj strani".

- Danas je očigledno da je jednostrano proglašenje nezavisnosti pokrajine deo evroatlantskog plana podele Srbije - rekao je Konuzin.

On je naveo i da problem Kosova "i dan danas ostaje otvoren" i da je "Kosovo postalo poligon za testiranje političkog protivpravnog mešanja u stvari suverenih država uz primenu sile".

Skup su organizovali Beogradski forum za svet ravnopravnih, SUBNOR i Klub generala i admirala a medju govornicima su bili i bivsi visoki funkcioneri SRJ Vladislav Jovanović i Živadin Jovanović.

Uz ambasadora Belorusije u Srbiji Vladimira Guševa, skupu su prisustvovali i predstavnici ambasada Kine i Irana.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Aleksandar Konuzin,   NATO skup,   NATO

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.