Komšić: Za mene je Kosovo nezavisna država

Izvor: Večernje novosti, 10.Okt.2018, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komšić: Za mene je Kosovo nezavisna država

Član Predsedništva BiH rekao da želi da se odnosi Srbije i Kosova reše na način da su to odnosi dve susedne i prijateljske države Izabrani član Predsedništva BiH iz redova hrvatskog naroda Željko Komšić izjavio je danas da je za njega Kosovo nezavisna država, ali da je sa Miloradom Dodikom u Predsedništvu malo verovatno da BiH promeni promeni odluku o Kosovu.Pročitajte još: Hrvatska zabrinuta zbog izbora Komšića, ali i Dodika"Nemam dilemu da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Kosovo nezavisna država. Odmah da znate da je to moje mišljenje... Rekao sam da je Kosovo nezavisna država i da bi BiH bilo pametno da to uradi, ali sa Miloradom Dodikom u Predsedništvu ja čisto sumnjam da ćemo doći do te odluke, ali ne krijem svoj stav", rekao je Komšić.Dodaje da želi da se odnosi Srbije i Kosova reše na način da su to odnosi dve susedne i prijateljske države.Kada je reč o situaciju u BiH, on smatra da nije na pomolu dugotrajna ustavna i politička kriza kako mnogi predviđaju.Pročitajte još: STRUČNjAK ZA BALKAN: Neće biti dramatičnih promena u BiH, nema saglasnosti za pravljenje funkcionalne države“Mislim da nije, barem ja ne vidim nikakav razlog za nju, ni institucionalni ni politički, osim ako neko želi zaista da izaziva tu krizu. Ali onda to pitanje treba uputiti onome ko to želi. Rezultati izbora su takvi kakvi su", rekao je on.On je objasnio i da po Ustavu BiH ne postoje predstavnici naroda u Predsedništvu BiH.“Po našem Ustavu postoje pripadnici naroda u Predsedništvu BiH. Dakle nema takvog legitimiteta. Legitimitet se po našem Ustavu ne izvodi iz naroda kao kolektiviteta nego se izvodi iz građana. Dakle ta priča o legitimitetu je potpuno besmislena. HDZ je pokušava plasirati na način da potpuno odvoji ljude u ovoj zemlji. To nece proći", kaže on.Podseća da je već dva puta bio član Predsedništva i da je sa Nebojšom Radmanovićem, iz Dodikove stranke, "solidno sarađivao"."Kako će se Milorad Dodik ponašati ne znam, ali mu je pametnije da se ponaša racionalno, jer u Predsedništvu je način donošenja odluka takav da ako se krene sa blokadama i provociranjem obično vam se to obije o glavu na način da onda ne možete dobiti ono do čega je vama stalo", rekao je Komšić.Prema njegovim rečima, granice BiH ne treba menjati, dirati i razmenjivati teritorije jer se time stvara opasan presedan.“Granice BiH su utvrđene, one se znaju i potvrđene su i nalogom tzv. Badinterove komisije i mislim da jednostavno BiH mora insistirati na nepromenjivosti tih granica”, naveo je Komšić, a upitan da li se takav stav odnosi i na Srbiju i Kosovo rekao je da “ne može da govori u ime Srbije i Kosova”, prenosi B92.Kako kaže, mnogi to pitanje mogu da vežu sa BiH, ali im "neće biti dopušteno da to vežu za BiH"."To nema veze sa BiH. Šta će Srbija i Kosovo uraditi je njihova stvar i bilo bi vrlo nepristojno i prelazilo bi granice uobičajenog diplomatskog ponašanja mešati se u to", navodi on.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Komšić: Za mene je Kosovo nezavisna država

Izvor: Blic, 10.Okt.2018

Izabrani član Predsedništva BiH iz redova hrvatskog naroda ŽŽeljko Komššić izjavio je danas da je za njega Kosovo nezavisna držžava, ali da je sa Miloradom Dodikom u Predsedništvu malo verovatno da BiH promeni promeni odluku o Kosovu.

Nastavak na Blic...

Komšić: Za mene je Kosovo nezavisna država; Dačić: Provocira, a nije ni stupio na dužnost

Izvor: Večernje novosti, 11.Okt.2018, 00:10

Član Predsedništva BiH rekao da želi da se odnosi Srbije i Kosova reše na način da su to odnosi dve susedne i prijateljske države Izabrani član Predsedništva BiH iz redova hrvatskog naroda Željko Komšić izjavio je danas da je za njega Kosovo nezavisna država, ali da je...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.