Izvor: Danas, 25.Apr.2023, 22:02

Koja je sledeća međunarodna organizacija na redu za prijem Kosova?

Iako stoji da Kosovo malo koje uslove ispunjava za članstvo u drugim organizacijama, da je propao pokušaj učlanjenja u UNESCO i Interpol, organizacije koje preostaju su UN, NATO i EU. OEBS ne dolazi u pitanje imajući u vidu da se odluke donose konsenzusom, a od 57 članica dvadeset ne priznaje kosovsku nezavisnost – kaže za Danas Naim Leo Beširi iz Instituta za evropske poslove, odgovarajući na pitanje koja je sledeća međunarodna organizacija na redu za prijem Kosova, nakon ulaska u proceduru za članstvo u Savet Evrope.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Evropska Unija

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Zavetnici-povući sankcije nepriznavačima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2023, 15:34

Stranka Zavetnici pozvala je Vladu Srbije da odmah ukine političke i ekonomske sankcije zemljama koje nisu priznale nezavisnost Kosova. "To bi bila adekvatna reakcija na odluku većine članica EU da podrže prijavu Prištine za ulazak u Savet Evrope. Ne postoji nijedan razlog da Srbija podržava spoljnu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.