Kipar zabranio zastavu tzv. Kosova za EP FOTO

Izvor: B92, 04.Feb.2023, 12:11

Kipar zabranio zastavu tzv. Kosova za EP FOTO

Vlada Kipra donela je odluku da se takmičari sa tzv. Kosova ne mogu takmičiti sa "svojom" zastavom.

Na Evropskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore na Kipru doneta je ovakva odluka.

Učesnici su hteli da se povuku jer žalbe nisu uvažene, a predsednik saveza tzv. Kosova je dodao da je zabranjeno i intoniranje himne.

"Prihvatila nas je Evropska karate federacija, takmičili smo se sa drugima do sada, ali na Kipru nam nisu dozvolili. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rekli su nam da takmičari mogu da nastupe samo kao predstavnici karate federacije i da umesto zastave stoji natpis 'Kosovski karate savez'. Takođe su nam rekli da neće biti intoniranja himne ako naš takmičar osvoji zlato", rekao je Gaši.

Zbog toga se žalio i Svetskoj karate federaciji.

"U Larnaki se sastao Izvršni komitet i posle toga nam je rečeno da oni ne mogu da menjaju odluku Vlade Kipra i da možemo da se takmičimo samo pod tim uslovima. Nismo prihvatili. Jednoglasno smo odlučili da nećemo da nastupimo tamo", zaključio je Gaši i dodao da je trebalo da učestvuje preko 30 karatista

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KIPRANI LAŽNOJ DRŽAVI ZABRANILI ZASTAVU I HIMNU NA EP: ‘Reprezentacija’ tzv. Kosova iz besa napustila takmičenje! (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 04.Feb.2023

Odlučan i hrabar potez Vlade Kipra! Kipar je domaćin aktuelnog Evropskog prvenstva u karateu za kadate, juniore i mlađe seniore. Među učesnicima koji su se kvalifikovali našao se i određeni broj sportista iz tzv. lažne države Kosovo. Vlada Kipra je donela jasnu odluku i zabranila im je da unesu...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.