0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT - Cyprus, Agia Napa, Aja Napa, Nissi beach.

KIPRANI LAŽNOJ DRŽAVI ZABRANILI ZASTAVU I HIMNU NA EP: ‘Reprezentacija’ tzv. Kosova iz besa napustila takmičenje! (FOTO)

Objavljeno: 04.02.23 u 12:20

Odlučan i hrabar potez Vlade Kipra!

Kipar je domaćin aktuelnog Evropskog prvenstva u karateu za kadate, juniore i mlađe seniore. Među učesnicima koji su se kvalifikovali našao se i određeni broj sportista iz tzv. lažne države Kosovo.

Vlada Kipra je donela jasnu odluku i zabranila im je da unesu zastavu na takmičenje i intoniranje himne u slučaju osvajanja nekog od odličja. Kipar Kosovo i Metohiju smatra sastavnim delom Republike Srbije i ne odstupa od svog čvrstog stava.

Ovakva odluka je naravno zasmetala drugoj strani, pa se povodom toga oglasio predsednik tamošnje karate federacije, Avni Gaši.

– Prihvatila nas je Evropska karate federacija, takmičili smo se sa drugima do sada, ali na Kipru nam nisu dozvolili. Rekli su nam da takmičari mogu da nastupe samo kao predstavnici karate federacije i da umesto zastave stoji natpis „Kosovski karate savez“. Takođe su nam rekli da neće biti intoniranja himne ako naš takmičar osvoji zlato – kazao je Gaši i dodao:

– U Larnaki se sastao Izvršni komitet i posle toga nam je rečeno da oni ne mogu da menjaju odluku Vlade Kipra i da možemo da se takmičimo samo pod tim uslovima. Nismo prihvatili. Jednoglasno smo odlučili da nećemo da nastupimo tamo.

7
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter