Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Feb.2019, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kancelarija za KiM: Otvoriti istragu o zločinima nad Srbima i nealbancima

Danas se navršava 18 godina od bombaškog napada na autobus Niš ekspresa u Livadicama na Kosovu u kojem je poginulo 12, a povređeno 43 Srba, podsetila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije ocenjujući da činjenica da počinioci nisu kažnjeni svedoči o "potpunoj nesposobnosti privremenih institucija samouprave u Prištini da se suoče sa zlodelima počinjenim u ime nezavisnog Kosova".

Kako se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ističe, suočavanje sa prošlošću kroz procesuiranje zločina nad srpskim civilima počinjenih tokom rata i po njegovom okončanju jeste preduslov srpsko-albanskog pomirenja, i bez toga ne može biti stvoren pouzdan i trajan osnov za budući suživot naroda na Kosovu.

Od međunarodne zajednice i Prištine zahtevaju iz Kancelarije da ponovo budu otvorene istrage svih zločina nad srpskim narodom i drugim nealbancima na Kosovu, jer dok god to ne bude učinjeno Kosovo će biti utočište i sigurna zona za zlikovce i teroriste.

"Nema tog cilja koji opravdava pokolje civila, i nema te političke ideje koja može biti izgovor za zataškavanje ovakvih zločina!Ideologija koja je bila izgovor i opravdanje za napad na autobus u Livadicama i danas je živa i manifestuje se kroz sistematsko obespravljivanje i zastrašivanje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i u takvoj atmosferi nemoguće je očekivati bilo kakvu normalizaciju odnosa i stvaranje mirnodopskog društva na Kosovu i Metohiji", ističe se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kancelarija za KiM: Godišnjica zločina kod Livadica

Izvor: B92, 16.Feb.2019

Danas se navršava 18 godina od jednog od najmonstruoznijih terorističkih napada počinjenih na KiM, u kojem je na Zadušnice poginulo 12, a povređeno 43 Srba...To je saopštila Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju i pozvala međunarodnu zajednicu i privremene organe vlasti u Prištini da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.