Kabineti Kurtija i Osmani potvrdili učešće u raspravi o ZSO

Izvor: B92, 30.Jan.2023, 20:38

Kabineti Kurtija i Osmani potvrdili učešće u raspravi o ZSO

Kabinet premijera Kosova Aljbina Kurtija i predsednice Vjose Osmanija potvrdili su učešće u diskusiji o ZSO.

Diskusiju sutra organizuje američka ambasada u Prištini, tvrdi Ekonomija onlajn.

"Naš cilj je da unapredimo međusobno razumevanje opredeljenja za Zajednicu opština sa srpskom većinom. Integraciju Kosova u evropske i evroatlantske strukture i predstavlja odraz našeg dugogodišnjeg prijateljstva i podrške narodu Kosova", navodi se u odgovoru američke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ambasade Radiju Slobodna Evropa.

Ambasada SAD ranije je najavila da su različite grupe lidera civilnog društva, vladinih zvaničnika, politički lideri i diplomate pozvani na diskusiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ambasada SAD u Prištini: "Kabineti Kurtija i Osmani potvrdili učešće u raspravi o ZSO"

Izvor: Blic, 30.Jan.2023

Ambasada SAD u Prištini saopštila je večeras da su iz kancelarija premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i predsednice Vjose Osmani potvrdili učešće u diskusiji o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO), koja je na inicijativu ambasadora SAD u Prištini Džefrija Hovenijera,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.