KURTIJU ODZVONILO, LOŠE MU SE PIŠE?! Sve veći BES na Kosovu, Hoti najavio velike promene!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024, 22:34

KURTIJU ODZVONILO, LOŠE MU SE PIŠE?! Sve veći BES na Kosovu, Hoti najavio velike promene!

Smatra da građani neće poverenje pokloniti Samoopredeljenju

Bivši premijer takozvanog Kosova Avdulah Hoti uveren je da će ove godine biti vanrednih parlamentarnih izbora, jer je, kaže, potrebna vlada koja će dovesti do toga da sankcije budu ukinute. On je za KTV ocenio i da je samozvana država Kosovo sa vladom Aljbina Kurtija nazadovalo u svim oblastima.

- Verujem da ćemo imati vanredne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izbore, jer nema načina da se nastavi sa ovakvim pristupom. Blokirani su projekti vredni 300 miliona evra, uz kritički pristup SAD prema tzv. Kosovu. Proces dijaloga je sveden na proces uspostavljanja ZSO, a pitanje nestalih je zaboravljeno - rekao je Hoti.

Smatra i da građani neće poverenje pokloniti Samoopredeljenju, već DSK-u, koji će voditi "evroatlantsku vladu".  Hoti je kazao i da je Kurti od prvog dana pogrešio u procesu dijaloga sa Srbijom, a zbog nedostatka koordinacije sa saveznicima doveo tzv. Kosovo u stanje "nepotrebnog obračuna sa partnerima".

Tokom mandata Kurtijeve vlade viđene su, kaže, nepotrebne konfrontacije između tzv. Kosova i saveznika, a posebno SAD, zbog odluka koje su u skladu sa zakonom Kosova, ail proizvode situacije koje mogu štetiti odnosima sa međunarodnim partnerima.

- Uslov je bio da ove akcije budu koordinisane, kako bi se postigao željeni efekat za saveznike. Poslednja akcija (u. vezi sa srpskim dinarom) ozbiljno je narušila odnose - dodao je Hoti.

Dodao je da Vjosa Osmani, kao predsednica, treba da štiti ustavni poredak, ali se ona, prema njegovim rečima, ponaša kao "predstavnik nevladinih organizacija".

Srbija Danas/Kosovo-online

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.