Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2022, 14:47

KURTIJEVI PIJUNI NE ŽELE ZSO! Aljbin opet provocira: Svim silama pokušava da stvori NEMIRE na KiM

Takozvani premijer privremenih institucija u Prištini, Aljbin Kurti, nastavlja da unosi nemir i izaziva haos na Kosovu i Metohiji pretnjama da će od 1. septembra nastaviti sa preregistracijom vozila i zamenom ličnih dokumenata Srba na KiM.

Istovremeno njegovi saradnici poručuju da nema ništa od formiranja Zajednice srpskih opština.

Prištinski ministar lokalne samouprave Eljbert Krasnići, govoreći o Zajednici opština sa srpskom većinom, izjavio je da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na Kosovu ne može da se formira etnička asocijacija.

Krasnići je rekao da je tzv. Kosovo multietničko i da nije moguće formirati etničku asocijaciju.

- Kosovo je multietnička država i ne može imati etničku zajednicu. Ne možemo da izađemo iz ovog duha - rekao je on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Čović: Kurti pokušava da kupi vreme da se Srbija ne bi vratila na stanje pre Briselskog sporazuma

Izvor: RTS, 11.Avg.2022, 08:13

Nekadašnji potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović kaže za RTS da od pregovora u Briselu ne očekuje ništa i da će biti licemerja sa svih strana. Ocenjuje da Aljbin Kurti, pravljenjem konfliktne situacije, zapravo pokušava da kupi vreme, da se Srbija ne bi vratila na stanje koje je bilo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.