Izvor: Blic, 27.Jun.2023, 12:47

"KURTI ĆE POPUSTITI PA ISKORISTITI PRVU PRILIKU" Profesor sa Kembridža za "Blic": Ovo je njegov najverovatniji SCENARIO, glavna prepreka danas ista kao i prošle godine

Poruka od prošle nedelje je da sankcije funkcionišu, barem do neke tačke. Kosovo je očigledno uznemireno nedavnim merama Evropske unije (EU), što dokazuje Kurtijevo delimično povlačenje kada su u pitanju izbori na severu i njegovi pokušaji da smekša EU planom od pet tačaka za deeskalaciju tenzija. Ako žele, EU i SAD mogu još više da pojačaju pritisak na njega, najočiglednije radeći sa opozicijom na uklanjanju Kurtija sa vlasti, kao što su SAD uradile 2020. godine, kaže za "Blic" Timoti Les, profesor na Univerzitetu Kembridž.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Izbori

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.