Još bez saglasnosti o nezavisnoj istrazi o trgovini organima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2011, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još bez saglasnosti o nezavisnoj istrazi o trgovini organima

NJUJORK -

Srbija nastavlja rad na tome da Savet bezbednosti usvoji predlog rezolucije kojom bi se organizovala nezavisna istraga o trgovini ljudskim organima na Kosovu, ali u tom telu Ujedinjenih nacija o tome još nema saglasnosti, potvrđeno je danas Tanjugu u srpskoj misiji pri UN.

"DelegacijaSrbije u UN nastavlja sa pokušajima da Savet bezbednosti usvoji odluku kojom bi se organizovala nezavisna istraga, uz prihvatanje Euleksa, ali i nadgledanje i kontrolu Saveta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bezbednosti", izjavio je šef misije Feodor Starčević.

On je dodao da Srbija nastoji da se kroz Savet bezbednosti UN omogući organizovanje i dodatne istrage.

"Za sada nema saglasnosti zbog poznatog stave tri stalne članice Saveta bezbednosti i Nemačke", napomenuo je Starčević.

Srbija je u aprilu UN "koncept papir" svoje inicijative za uspostavljanje nezavisnog istražnog mehanizma koji bi ispitao navode iz izveštaja specijalog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija.

Od tada se radi na izradi konkretnog predloga koji bi Savetu bezbednosti na dnevni red stavila neka članica tog tela, kako bi se o tome moglo odlučivati.

Srbija predlaže da se, pod okriljem tog tela UN, formira tim nezavisnih, kompetentnih i nepristrasnih istražitelja, kojima bi na čelu bio specijalni predstavnik generalnog sekretara UN.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.