Izgorela povratnička kuća u Belom Polju kod Peći

Izvor: B92, 19.Dec.2023, 10:07

Izgorela povratnička kuća u Belom Polju kod Peći

Kuća povratnika Blagoja Pavlovića, koji je preminuo pre dva meseca, u Belom Polju kod Peći, izgorela je u požaru koji je izbio sinoć nešto posle 22 časa.

Uzrok požara za sada nije poznat, a požar je uznemirio povratnike koji su se okupili u blizini objekta, prenosi Radio Goraždevac.

Na lice mesta izašla je tzv. kosovska policija, a vatrogasci su u medjuvremenu ugasili vatru.

Nekoliko povratnika koji su se okupili u blizini zapaljene kuće tvrde da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je struja na objektu isključena i da ona ne može da bude uzrok požara.

Oni su naveli da je ovo treći slučaj paljenja povratničkih kuća u selu, uglavnom domaćinima koji ne žele da prodaju svoje kuće i zemlju.

"Pritiskaju povratnike nasilno da im prodaju zemlju. Ljudi koji neće da im prodaju zemlju, dešava im se paljenje kuća, pretnje automatskom puškom, rekao je Dušan Popović iz Belog Polja.

Okupljeni gradjani rekli su novinaru Radio Goraždevca da su se čule dve eksplozije, ali da ne mogu da kažu da li su one prethodile požaru ili su usledile nakon što se vatra razbuktala.

U Belom Polju kod Peći živi petnaestak Srba povratnika, od kojih je petoro dece.

Prvi povratnici vratili su se u Belo Polje 2003. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi incident na Kosovu i Metohiji: Izgorela povratnička kuća u Belom Polju kod Peći

Izvor: 24sedam.rs, 19.Dec.2023

Ovo je treći slučaj paljenja povratničkih kuća u selu, uglavnom domaćinima koji ne žele da prodaju svoje kuće i zemlju

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.