Izabrano: Konjufca je novi predsednik kosovske skupštine

Izvor: B92, 22.Mar.2021, 12:02

Izabrano: Konjufca je novi predsednik kosovske skupštine

Glauf Konjufca iz pokreta Samoopredeljenje izabran je danas za predsednika kosovske skupštine sa 69 glasova "za" i 33 glasa "protiv".

On je izabran na predlog Samoopredeljenja, prenosi Koha.

Za zamenike predsednika izabrani su Saranda Bogujevci iz Samoopredeljenja, Bedri Hamza iz Demokratske partije Kosova i Kujtim Salja iz Demokratskog saveza Kosova.

Slavko Simić iz Srpske liste takođe je izabran za zamenika predsednika parlamenta, dok je Bekim Arifi izabran >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na predlog drugih manjinskih stranaka.

Podsetimo, oko 10.30 u Prištini je počela konstitutivna sednica na kojoj je trebalo da se izabere novi predsednik Skupštine, a i mandatar za sastav vlade privremenih kosovskih institucija.

Sednicom je predsedavao najstariji poslanik Avni Dehari iz pokreta Samoopredeljenje, prenose prištinski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Glauf Konjufca izabran za predsednika kosovske skupštine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Mar.2021

Glauf Konjufca iz pokreta Samoopredeljenje izabran je danas za predsednika kosovske skupštine sa 69 glasova "za" i 33 glasa "protiv"...On je izabran na predlog Samoopredeljenja, prenosi koha...Za zamenike predsednika izabrani su Saranda Bogujevci iz Samoopredeljenja, Bedri hamza iz Demokratske partije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.