Insistiranje na ZSO i zbog bezbednosti srpske dece

Izvor: Akter, 03.Jul.2015, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Insistiranje na ZSO i zbog bezbednosti srpske dece

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je u razgovoru sa oko stotinu srpske dece sa juga Kosova rekao da Srbija čini sve kako bi njihovo detinjstvo bilo bezbedno

Srbija će insistirati na osnivanju zajednice srpskih opština (ZSO) kako bi život srpske dece na Kosovu bio bezbedan i kako bi postojala jedna institucija kojoj mogu da se obraćaju za sve svoje probleme, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je u razgovoru sa oko stotinu srpske dece iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Vitine, Klokota i okolnih mesta na jugu Kosova koja su posetila Beograd rekao da je Beograd njihov glavni grad i da Srbija čini sve kako bi njihovo detinjstvo bilo bezbedno.

"Beograd je vaš glavni grad, da vas niko ne uči pogrešno", poručio je Vučič i rekao da je svestan toga koliko je život srpske dece na Kosovu težak.

U razgovoru sa premijerom deca su rekla da su im se u Beogradu dopali zološki vrt i hram Svetog Save, a većina je uz povike izrazila želju da poseti stadione fudbalskih klubova Crvena zvezda i Partizan.

Premijer je rekao da želja mora da im bude ispunjena i "naredio" da se uprave oba kluba obaveste o tome da deca dolaze da posete stadione, a zatim i sam telefonirao da bi omogućio tu posetu.

Deca sa juga Kosova posetila su glavni grad Srbije u okviru akcije Beograd srpskoj deci, koja će biti nastavljena.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić deci sa KiM: BG je vaš glavni grad

Izvor: B92, 03.Jul.2015

Srbija će insistirati na ZSO kako bi život srpske dece na KiM bio bezbedan i kako bi postojala institucija kojoj mogu da se obraćaju za sve svoje probleme...To je izjavio premijer Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa oko stotinu srpske dece iz Vitine, Klokota i okolnih mesta na jugu Kosova koja...

Nastavak na B92...

Vučić razgovarao sa decom sa Kosova

Izvor: Blic, 03.Jul.2015

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija insistirati na osnivanju zajednice srpskih opština (ZSO) kako bi život srpske dece na Kosovu bio bezbedan i kako bi postojala jedna institucija kojoj mogu da se obraćaju za sve svoje probleme...U razgovoru sa oko stotinu srpske dece...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.