Igor Simić: Predstavnici opozicije u Beogradu imaju lažne izlive patriotizma

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jul.2018, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igor Simić: Predstavnici opozicije u Beogradu imaju lažne izlive patriotizma

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić pozvao je danas predstavnike opozicije u Srbiji da ostave po strani stranačke stvari, jer je rešavanje pitanja Kosova i Metohije državno i oko njega se svi moraju ujediniti kako bi bili ostvareni nacionalni interesi.

Simić je u gostovanju na televiziji Prva predstavnike opozicije nazvao "političkim diletantima" i ocenio da imaju lažne izlive patriorizma.

"Kada smo 23. jula obeležavali godišnjicu stradanja žetelaca u selu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Staro Gracko, albanski mediji su na udarnim stranama objavljivali reč 'hvala' sa slikom Vuka Jeremića, aludirajući na ono glupo pitanje pred Međunarodnim sudom pravde", objasnio je Simić.

On je ocenio da predstavnici opozicije iz Beorgada imaju lažne izlive patriotizma, a Kosovo i Metohiju vide jednom ili nijednom u godinu dana.

Kako je objasnio, Srbima na Kosovu poverenje uliva poruka predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je nekoliko puta ponovio i Prištini i međunarodnim snagama da neće mirno gledati da bilo ko maltretira Srbe na tom području.

Simić je rekao da je svestan kako je teško postići dogovor sa kosovskim Albancima, iako dogovore u vezi sa svakodnevnim životom nekada prave na "dnevnom nivou".

"U ovom trenutku nema opipljivog rešenja kosovskog pitanja. Nema onoga za šta bismo mogli da kažemo eto pregovori su doveli do toga i toga. Teški su pregovori, ali je stav Srba sa Kosova da imamo puno poverenje u pregovarački tim Beograda", kazao je Simić.

On je dodao da u pregovorima nijedna tema ne sme biti "tabu" i da veruje da će se pregovarački tim i Vučić izboriti za interese svih Srba, ne samo onih na Kosovu.

"Ono što je za nas najznačajnije jeste postizanje kompromisa... Kompromis znači da će i jedna i druga strana morati da donesu bolne odluke kako bi budnućnost i Srba i Albanaca bila osigurana nakon decenija sukoba", ocenio je Simić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Igor Simić: Predstavnici opozicije u Beogradu imaju lažne izlive patriotizma

Izvor: Beta, 25.Jul.2018

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić pozvao je danas predstavnike opozicije u Srbiji da ostave po strani stranačke stvari, jer je rešavanje pitanja Kosova i Metohije državno i oko njega se svi moraju ujediniti kako bi bili ostvareni nacionalni interesi.Simić je u gostovanju na televiziji Prva predstavnike...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.