Hoti tvrdi da je u tradiciji Kosova i Metohije očuvanje crkava i manastira

Izvor: B92, 17.Avg.2020, 19:24

Hoti tvrdi da je u tradiciji Kosova i Metohije očuvanje crkava i manastira

Priština -- Premijer Kosova Avdulah Hoti poručio je danas da je u kosovskoj tradiciji da se štite sva kulturna i verska nalazišta, svaki narod i svaka religija.

Hoti je u objavi na Fejsbuk nalogu istakao da narod Kosova i Metohije brani vrednosti svake nacionalnosti i religije.

"Kosovo je mozaik različitih kultura i religija. Verski i kulturni lokaliteti svih etničkih grupa i vera na Kosovu su zajedničke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vrednosti i sećanje našeg društva i opstali su vekovima zbog zaštite od strane kosovskog naroda. To je obaveza ukorenjena u našoj tradiciji", poručio je Hoti.

Tokom prošlog vikenda pokrenuta je rasprava o zemljištu koje je prema odluci Ustavnog suda iz 2016. godine vraćeno manastiru Visoki Dečani.

Hoti je kritikovan nakon što je naredio da se zaustave radovi na putu Dečan-Plav, zbog ulaska u zaštićenoj zoni manastira Visoki Dečani.

Nakon obustave radova od strane Hotija, reagovao je gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj, rekavši da će se radovi na putevima nastaviti po svaku cenu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hoti: Zaštita verskih mesta obaveza ukorenjena u našoj tradiciji

Izvor: Danas, 17.Avg.2020

Verska i kulturna mesta na Kosovu vekovima opstaju jer ih štiti narod Kosova koje predstavlja mozaik različitih kultura i religija, poručio je kosovski premijer Avdulah Hoti.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.