Haradinaj nije više počasni građanin Tetova

Izvor: RTS, 14.Feb.2013, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj nije više počasni građanin Tetova

Poništena odluka Saveta opštine Tetovo kojom je Ramuš Haradinaj proglašen za počasnog građanina ovog grada.

Inspektorat za lokalnu samoupravu poništio je odluku Saveta opštine Tetovo kojom je bivši kosovski premijer i komandant OVK Ramuš Haradinaj proglašen za počasnog građanina ovog grada.

Direktor Inspektorata Vančo Šehtanski rekao je za makedonske medije da je odluku potpisao i da će ona biti objavljena u zakonskom roku.

Makedonski članovi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Saveta opštine Tetovo podneli su predstavku Inspektoratu zbog kršenja dva člana zakona jer je ova odluka doneta bez njihove saglasnosti i zbog toga što o njoj nije raspravljao opštinski savet za međunacionalne odnose.

Haradinaju je titula počasnog građanina Tetova dodeljena na svečanosti u Tetovu održanoj 4. februara, nedelju dana po donošenju odluke.

Odluku su doneli aklamacijom bez glasanja samo albanski savetnici, pošto su makedonski članovi Saveta napustili sednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.