Tetovo: Haradinaju oduzeta titula

Izvor: B92, 14.Feb.2013, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tetovo: Haradinaju oduzeta titula

Skoplje -- Inspektorat za lokalnu samoupravu poništio je odluku Saveta opštine Tetovo kojom je bivši komandant OVK Ramuš Haradinaj proglašen počasnim građaninom Tetova.

Direktor Inspektorata Vančo Šehtanski izjavio je za makedonske medije da je odluku potpisao i da će ona biti objavljena u zakonskom roku.

Makedonski članovi Saveta opštine Tetovo podneli su predstavku Inspektoratu zbog kršenja dva člana zakona jer je ova odluka doneta bez njihove saglasnosti i zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toga što o njoj nije raspravljao opštinski savet za međunacionalne odnose.

Haradinaju je titula počasnog građanina Tetova dodeljena na svečanosti u Tetovu održanoj 4. februara, nedelju dana po donošenju odluke.

Odluku su doneli aklamacijom bez glasanja samo albanski savetnici, pošto su makedonski članovi Saveta napustili sednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tetovo: Haradinaju oduzeta titula

Izvor: Vesti-online.com, 15.Feb.2013, 12:10

Inspektorat za lokalnu samoupravu poništio je odluku Saveta opštine Tetovo kojom je bivši komandant OVK Ramuš Haradinaj proglašen počasnim građaninom Tetova, javile su agencije...Direktor Inspektorata Vančo Šehtanski izjavio je za makedonske medije da je odluku potpisao i da će ona biti objavljena...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.