Haradinaj: Situacija na Kosovu najgora u poslednje 22 godine

Izvor: B92, 30.Nov.2022, 16:32

Haradinaj: Situacija na Kosovu najgora u poslednje 22 godine

Priština -- Ramuš Haradinaj predložio je danas da Priština zatraži da se u SAD održi višednevni samit na kojem bi se razgovaralo o međusobnom priznanju sa Srbijom.

Lider Alijanske za budućnost Kosova je rekao i da bi čelnici Kosova trebali da započnu dijalog sa kosovskim Srbima o povratku u institucije.

Predstavljajući poslanicima u kosovskom parlamentu rezoluciju za izlazak iz situacije nakon prošlonedeljnih tenzija zbog preregistracije Haradinaj je od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednika i premijera zatražio da započnu dijalog sa kosovskim Srbima da se vrate u institucije posle masovno podnetih ostavki zbog izricanja kazni svima koji nisu preregistrovali vozila.

Haradinaj rezoluciji zatražio i hitno odlaganje odluke o preregistraciji do konačnog dogovora i kritikovao odluku Kuritija.

"Premijer je, umesto da razmotri zahtev SAD, da se odloži primena sporazuma o registarskim tablicama, odabrao najgori scenario, sprovođenje sporazuma po fazama, za šta je dao Srbiji prostor da igra ulogu žrtve i preduzima antikosovske akcije", rekao je on.

Na sedinci na kojoj je samo jedna tačka na dnevnom redu -interpelacija „Hitne mere Vlade u vezi sa situacijom u zemlji“, Haradinaj je rekao i da je politička i bezbednosna situacija na Kosovu najgora u poslednje 22 godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"NA SEVERU KOSOVA NE POSTOJI DRŽAVA" Panika u Prištini nakon poteza Srbije: Te noći sve se srušilo...

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2022

Enver Hodžaj iz DPK kazao je danas da je razočaran govorom Aljbina Kurtija, ističući da se ono što su gradili od 2008. godine srušilo 5. novembra, prenosi Telegrafi...Hodžaj je zatražio da se sa Kurtijem održi zatvorena sednica u vezi sa situacijom stvorenom na severu Kosova i Metohije...Hodžaj...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.