Haradinaj: Situacija na Kosovu najgora u poslednje 22 godine

Ramuš Haradinaj predložio je danas da Priština zatraži da se u SAD održi višednevni samit na kojem bi se razgovaralo o međusobnom priznanju sa Srbijom.

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2022.

14:56

Haradinaj: Situacija na Kosovu najgora u poslednje 22 godine
Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Lider Alijanske za budućnost Kosova je rekao i da bi čelnici Kosova trebali da započnu dijalog sa kosovskim Srbima o povratku u institucije.

Predstavljajući poslanicima u kosovskom parlamentu rezoluciju za izlazak iz situacije nakon prošlonedeljnih tenzija zbog preregistracije Haradinaj je od predsednika i premijera zatražio da započnu dijalog sa kosovskim Srbima da se vrate u institucije posle masovno podnetih ostavki zbog izricanja kazni svima koji nisu preregistrovali vozila.

Haradinaj rezoluciji zatražio i hitno odlaganje odluke o preregistraciji do konačnog dogovora i kritikovao odluku Kuritija.

"Premijer je, umesto da razmotri zahtev SAD, da se odloži primena sporazuma o registarskim tablicama, odabrao najgori scenario, sprovođenje sporazuma po fazama, za šta je dao Srbiji prostor da igra ulogu žrtve i preduzima antikosovske akcije", rekao je on.

Na sedinci na kojoj je samo jedna tačka na dnevnom redu -interpelacija „Hitne mere Vlade u vezi sa situacijom u zemlji“, Haradinaj je rekao i da je politička i bezbednosna situacija na Kosovu najgora u poslednje 22 godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: