Haradinaj: Nova vlada u roku od nedelju dana od imenovanja mandatara

Izvor: Blic, 14.Jun.2017, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Nova vlada u roku od nedelju dana od imenovanja mandatara

Kandidat za premijera Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da će novu vladu formirati koalicija Demokratske partije Kosova, Alijanse za budućnost Kosova i Inicijative za Kosovo, kao i da će ona biti formirana u roku od nedelju dana od imenovanja mandatara.

Haradinaj je za radio Slobodna Evropa rekao da će posle potvrđivanja izbornih rezultata početi konsultacije s albanskim političkim strankama za formiranje Vlade Kosova.

"Ono što mogu da garantujem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << građanima je da ćemo u kratkom vremenskom periodu nakon zvanične nominacije za premijera, mislim za manje od nedelju dana, formirati vladu", kazao je lider Alijanse za budućnost Kosova.

Haradinaj je naveo da u vezi saradnje s drugim partijama ima "konkretne mere" o kojima za sada ne želi da informiše javnost.

"Imao sam tradiciju saradnje sa Demokratskim savezom Kosova još iz koalicije s predsednikom Ibrahimom Rugovom. Otvoren sam da s njima razgovaram. Mi smo spremni za potencijalni sporazum sa njima", kazao je Haradinaj.

On je naveo da će "sigurno" razgovarati i s predstavnicima Samoopredeljenja kako bi razmotrio perspektivu saradnje u budućnosti.

Komentarišući izjavu lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija da će taj pokret formirati novu Vladu Kosova, Haradinaj je kazao da su procedure "poznate".

"Imamo iskustvo iz prošlosti. Nećemo improvizovati, mi smo na poslu ozbiljni. Ostvarićemo mandat koji su nam dali građani", rekao je Haradinaj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj: Razgovaraću i sa drugim partijama o vladi

Izvor: Blic, 14.Jun.2017

Ramuš Haradinaj, kandidat za premijera koalicije koju čine Demokratska partija Kosova, Alijansa za budućnost Kosova i Inicijativa za Kosovo, kao i 10 manjih partija, izjavio je danas da će razgovarati i sa drugim albanskim partijama o zajedničkoj vladi..."Ja sam imao tradiciju saradnje sa Demokratskim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.