Grenel nudi podršku dijalogu koji organizuju Francuska i Nemačka

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jul.2020, 11:21

Grenel nudi podršku dijalogu koji organizuju Francuska i Nemačka

Specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog između Kosova i Srbije, Rićard Grenel, dao je punu podršku evropskom rukovodstvu u dijalogu između Kosova i Srbije.

On je na tviteru napisao da su zadovoljni što će se Evropljani sastati 10. jula radi daljeg razgovora između Kosova i Srbije, prenosi koha.net.

"Nudimo našu punu podršku i zahvalni smo na njihovom vođstvu. Nadamo se da će važno pitanje vizne liberalizacije biti završeno na ovom sastanku", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je Grenel.

Dodao je da su SAD naporno radile na naglašavanju ekonomske normalizacije odnosa između dve strane.

"Verujemo da je ovo prvi presudan korak u ovom dugom političkom sporu", napisao je on i izrazio nadu da će Evropljani sprovesti do sada postignute ekonomske sporazume između Kosova i Srbije o železničkoj i vazdušnoj liniji.

"Smatramo da su ovi sporazumi ključni za stvaranje radnih mesta i davanje nade mladim ljudima. Nikada nismo verovali u brz dogovor između Kosova i Srbije. I nikada nismo mislili da će naš jedini fokus na normalizaciji ekonomije biti brzo rešenje", smatra Grenel.

Prema njegovom mišljenju, poteškoće i dugoročna politička pitanja lakše će se rešavati kada prvo dođe do napretka u ekonomskim pitanjima.

Pozvao je međunarodnu zajednicu da nastavi da isprobava nove i kreativne ideje ako žele da napreduju, jer kako je naveo "narod Kosova i Srbije zaslužuje potpunu i stalnu pažnju Evropljana".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Grenel nudi podršku dijalogu Kosova i Srbije koji organizuju Francuska i Nemačka

Izvor: Danas, 08.Jul.2020

Specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog između Kosova i Srbije, Richard Grenel, dao je punu podršku evropskom rukovodstvu u dijalogu između Kosova i Srbije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.