Gradonačelnika J. Mitrovice uznemirila Boltonova izjava

Izvor: B92, 25.Avg.2018, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnika J. Mitrovice uznemirila Boltonova izjava

Priština -- Gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri zapretio je protestima ukoliko kosovska vlada ne blokira inicijative za promenu granica.

Bahtiri je to rekao reagujući na izjavu savetnika predsednika SAD Džona Boltona koji nije isključio mogućnost razmene teritorija između Beograda i Prištine.

Bahtiri, koji je i zamenik predsednika Alijanse za budućnost Kosova, kaže da će te proteste snažno podržati, prenosi RTK2.

"Pozivam Skupštinu Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da održi hitnu sednicu i donese odluku o zabrani pregovora u Briselu po pitanju teritorijalne razmene. Ako se u Briselu pojavi pitanje promene granica i teritorijalne razmene, Mitrovica neće mirno sedeti i posmatrati podelu”, napisao je Bahtiri na Fejsbuku.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.