Fon Kramon: I od Srbije i od Kosova tražimo promene na domaćem planu

Izvor: Beta, 26.Apr.2023, 15:58

Fon Kramon: I od Srbije i od Kosova tražimo promene na domaćem planu

Izvestiteljka Evropskog parlamenta (EP) za Kosovo Viola fon Kramon izjavila je danas da se i od Srbije i od Kosova očekuju veće promene na domaćem terenu pre sledećih koraka ka EU a da su izbori na severu Kosova korak unazad."Za obe države važi da mi tražimo promene na domaćem planu, pre nego što vidimo sledeće korake ka integraciji u EU. Moja očekivanja su bila veća, zaista sam se nadala da će usled dogovora ovde u Briselu, a potom i u Ohridu, doći do ključnog momenta u smislu primene Briselskog sporazuma", rekla je fon Kramon odgovarajući na pitanja novinara.Ona je dodala da izveštaj i Srbiji i o Kosovu šalje snažnu poruku regionu i "govori o posvećenosti Evropskog parlamenta proširenju kroz praćenje procesa".Izvestiteljka je ocenila da su izbori održani prethodnog vikenda u četiri opštine na severu Kosova bili korak unazad i udaljavanje od dogovora, piše N1."Žao mi je zbog toga, nadala sam se da će doći do učešća Srpske liste i da će to biti pozitivan impuls daljem dijalogu. Mislim da je to propuštena prilika, propuštena šansa. Videli smo i da je bilo zastrašivanja iz Beograda, kao i sa severa Kosova", dodala je fon Kramon.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Evropska Unija,   Izbori

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Portparolka EU: Očekujemo primenu svih članova sporazuma iz Brisela i Ohrida

Izvor: Blic, 27.Apr.2023, 13:39

Portparolka Evropske unije Zoi Muletier poručila je da EU očekuje da se primene svi članovi iz sporazuma dogovorenih između Srbije i Kosova u Briselu i Ohridu, prenosi RTV21.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.