Fatmir Ljimaj ponovo pod istragom za ratne zločine

Izvor: Blic, 12.Maj.2016, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fatmir Ljimaj ponovo pod istragom za ratne zločine

Specijalno tužžilaštvo u Prištini ispitalo je danas bivšeg komandanta takozvane OVK Fatmilja Ljimaja kao "glavnog osumnjičenog" za ubistvo dvojice Albanaca kod Mališševa oktobra 1998. godine, preneo je RTS pozivajući se na kosovski sajt "Insajderi".

To je treća istraga protiv Ljimaja zbog ratnih zločina, a prethodno je zbog nedostatka dokaza oslobođen na sudenjima u Hagu i Prišštini.

Fatmir Ljimaj bio je komandant zone u kojoj su se ova dva ubistva dogodila, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a osumnjičen je da je izdao naredbu da se ubiju dvojica Albanaca - Ramiz Hodža i Selman Biniši.

Njih je OVK označila kao izdajnike, tvrdeći da su protiv OVK vodili specijalni rat, a ubijeni su nedaleko od Mališeva.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljimaj ponovo pod istragom

Izvor: Cafe.ba, 12.Maj.2016

Specijalno tužžilaštvo u Prištini ispitalo je danas bivššeg komandanta takozvane OVK Fatmilja LJimaja kao glavnog osumnjičenog za ubistvo dvojice Albanaca kod Mališševa oktobra 1998. godine, prenio je RTS, pozivajući se na kosovski sajt Insajderi.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.