Evakuisani Avganistanci zaglavili u bazi SAD Bondstil na Kosovu

Izvor: Beta, 05.Jun.2022, 20:52

Evakuisani Avganistanci zaglavili u bazi SAD Bondstil na Kosovu

 Za neke Avganistance koji su evakuisani pošto je njihova zemlja pala u ruke Talibana prošlog leta, putovanje do Sjedinjenih Država je prekinuto, a možda se i završilo u šatorima i privremenom smeštaju u američkoj bazi Bondstil, na Kosovu.Dok se od avgusta više od 78.000 Avganistanaca preseljeno u SAD, budućnost nekoliko desetina onih za koje se zahtevala dodatna bezbednosna provera, preusmereno je u Bondstil, a SAD kažu da ih neće terati da se vrate u Avganistan, gde bi mogli da se suoče s odmazdom.Neki Avganistanci u bazi koja je obavijena velom tajne, preduzeli su neobičan korak ove nedelje organizovanjem protesta, držeći natpise s porukama "Želimo pravdu", a fotografije su poslate Asošiejted presu."Samo ponavljaju iste stvari: da je potrebno vreme i da moramo biti strpljivi", rekao je jedan od Avganistanaca, Muhamed Arif Sarvari, u tekstualnoj poruci iz baze.Ali, američke vlasti i vlasti Kosova nerado govore o ljudima poslatim u Bondstil, konstatuje AP.U bazi su i odrasli i deca, jer neki nisu uspeli da dobiju vizu za SAD, a putuju s porodicom. Sarvari, bivši visoki obavještajni zvaničnik avganistanske vlade, rekao je da je u Bondstilu 45 ljudi, a nedavno je otputovao avion za SAD sa 27 izbeglica.Bajdenova administracija ne iznosi detalje, ali priznaje da ...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evakuisani Avganistanci zaglavili u bazi SAD Bondstil na Kosovu

Izvor: Danas, 05.Jun.2022

Za neke Avganistance koji su evakuisani pošto je njihova zemlja pala u ruke Talibana prošlog leta, putovanje do Sjedinjenih Država je prekinuto, a možda se i završilo u šatorima i privremenom smeštaju u američkoj bazi Bondstil, na Kosovu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.