Episkop Teodosije upućen na bolničko lečenje zbog korone

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2021, 10:46

Episkop Teodosije upućen na bolničko lečenje zbog korone

Episkop raško-prizrenski Teodosije danas je upućen na kliničko lečenje zbog infekcije korona virusom, saopštila je Kancelarija episkopa raško-prizrenskog na svojoj internet stranici.

Episkop raško-prizrenski je dobio danas lekarski nalaz da je pozitivan na korona virus.

On ima povišenu temperaturu i blaže simptome, ali je preventivno, na savet lekara, upućen na bolničko lečenje u Kliničko-bolnički centar “Dragiša Mišović” u Beogradu, saopštila je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kancelarija Episkopa raško-prizrenskog.

Za ekonomski oporavak Kosova i Metohije

Eparhija raško-prizrenska SPC podržava inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, iznetu na sastanku s političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, da država Srbija preduzme dodatne konkretne korake, kako bi pomogla opstanak Srba na Kosovu, saopšteno je danas iz te eparhije.

U saopštenju episkopa raško-prizrenskog Teodosija, ističe se da je posebno važno da će finansijsku pomoć dobiti svi građani koji žive na Kosovu i Metohiji, nezaposleni po 200 evra po osobi, a zaposleni i svako dete po 100 evra.

Ocenuje se da će ta finansijska pomoć države znatno doprineti ekonomskom oporavku srpskog naroda koji je dodatno ugrožen zbog nedavnih poplava i pandemije korona virusa.

Kako se dodaje, eparhija pozdravlja najavu gradnje KBC u Gračanici i modernizaciju postojećeg KBC u severnoj Kosovskoj Mitrovici, kao i ulaganja u obrazovne ustanove i infrastrukturu u srpskim sredinama.

"Kosovska Mitrovica i Gračanica su dva centra od ključnog značaja za zdravstvo i obrazovanje našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Ovim najavama i konkretnim merama koje će biti preduzete, država Srbija jasno šalje poruku da čvrsto ostaje uz svoj narod na Kosovu i Metohiji, i severno i južno od reke Ibra, što će značajno doprineti ohrabrenju i pomoći onima koji su u teškoj ekonomskoj situaciji", naglašava se u saopštenju.

Podseća se da eparhija već godinama, uz pomoć Kancelarije za Vlade Srbije Kosovo i Metohiju opstaje sa sveštenstvom, monaštvom i vernim narodom u veoma teškim bezbednosnim i ekonomskim uslovima, prenosi Kosovo onlajn.

"Ovo je prilika da se još jednom, i na ovaj način, zahvalimo našoj državi i našem narodu koji živi u centralnoj Srbiji i dijaspori, na svoj pomoći koju nam nesebično pružaju", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je Srbima sa Kosova sasvim jasno da su država Srbija i SPC od ključnog značaja za opstanak naroda i očuvanje Kosova.

"Doprinoseći, svako na svoj način i u okviru svojih mogućnosti i odgovornosti, imamo istorijsku obavezu da zaštitimo i očuvamo ono što posedujemo i posebno time, da ohrabrimo naš narod na život, koji je i pored svih nevolja i nedaća ostao na ovim prostorima", kaže se u saopštenju.

Takođe se izražava nada da će se i oni koji su pod raznim pritiscima morali da se odsele u dogledno vreme vratiti svojim domovima i ognjištima, gde god je to moguće.

"Kao Crkva ostajemo i dalje duboko posvećeni jačanju jedinstva u našem narodu, oko naših vekovnih svetinja i duhovnih vrednosti, koje su nas vekovima i očuvale na ovim svetim prostorima", ističe se u saopštenju eparhije raško-prizrenske.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Branko Ružić: Podržavam Vučićevu inicijativu

Izvor: B92, 27.Feb.2021

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da podržava inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića...Podsetimo, Vučić je rekao da će inicirati da pripremu i štampu udžbenika za nastavne predmete od značaja za očuvanje nacionalne istorije i identiteta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.