Doprineli smo stabilnosti regiona

Izvor: B92, 03.Jun.2013, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Doprineli smo stabilnosti regiona"

Beograd -- Srbija je u poslednjih godinu dana dala veliki doprinos stabilnosti u regionu, izjavio je predsednik Nikolić, u razgovoru s makedonskim premijerom Gruevskim.

"Stabilnost regiona jugoistočne Evrope jedan je od prioriteta politike koju državni vrh vodi i u tom cilju Srbija je u poslednjih godinu dana dala veliki doprinos toj stabilnosti tako što je pokazala rešenost da se jednom za svagda, razgovorima i obostranim kompromisima, reši problem Kosova i Metohije", rekao je Nikolić, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi se u saopštenju pres službe.

Nikolić je izrazio očekivanje da će naša zemlja krajem juna dobiti datum za otpočinjanje pristupnih pregovora sa EU i poželeo da i Makedonija uspešno okonča svoj put evrointegracija.

Predsednik Vlade Makedonije izrazio je mišljenje da su Srbija i Makedonija ispunile sve kriterijume za početak pregovora sa Evropskom unijom i dodao da naše dve zemlje treba da i dalje sarađuju tokom tog procesa.

Nikola Gruevski je rekao da su odnosi Makedonije i Srbije uvek bili na visokom nivou i istakao potrebu da se oni i dalje unapređuju, pre svega na ekonomskom planu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nikolić: Srbija dala veliki doprinos stabilnosti u regionu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Jun.2013

Srbija je u poslednjih godinu dana dala veliki doprinos stabilnosti u regionu tako što je pokazala odlučnost da razgovorom i kompromisom reši pitanje Kosova, izjavio je u ponedeljak u Beogradu predsednik Srbije Tomislav Nikolić, u razgovoru sa makedonskim premijerom Nikolom Gruevskim. "Stabilnost...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.